Wat is uw hypotheekadviseur?

Wat is uw hypotheekadviseur?

In het VK zijn er twee soorten hypotheekadviseur westland: hypotheekmakelaars en onafhankelijke hypotheekadviseurs (IMA’s). Als u op zoek bent naar een woninghypotheek, is het belangrijk om precies te weten wie de door u gekozen hypotheekadviseur is. Er zijn een paar basisvragen die beantwoord moeten worden voordat u uw adviseur kiest.

Voordat u zich verbindt aan een specifieke hypotheekmakelaar of aan een IMA, moet u weten of zij onafhankelijk financieel advies hebben. Het kan handig zijn om bij uw plaatselijke bank, hypotheekbank en andere kredietinstellingen te vragen of zij onafhankelijke financiële adviseurs aanbevelen. U zult ook willen weten welke kosten in rekening worden gebracht door de door u gekozen makelaar en of deze kosten zijn inbegrepen in uw maandelijkse betalingen. Waar het op neerkomt, is dat voordat u zich aanmeldt bij een specifieke hypotheekmaatschappij, wat onderzoek moet doen naar hun staat van dienst van vergoedingen.

Vraag uw huidige hypotheekverstrekker naar referenties die u kunnen helpen bij het evalueren van de staat van dienst van hypotheekmakelaars van hen. Maak geen snelle beslissing, alleen omdat ze een goede reputatie lijken te hebben. Uw persoonlijke ervaring met de door u gekozen adviseur kan u helpen bepalen welke hypotheekadviseur volgens u het meest geschikt is voor uw behoeften.

Een veel voorkomende misvatting is dat hoe duurder de hypotheekbemiddelaar, hoe beter hun service zal zijn. Dit is niet altijd waar, omdat lagere makelaars hogere overhead en kosten hebben, maar ze zullen waarschijnlijk voor een persoonlijker tintje zorgen. Vaak zijn lagere makelaars gespecialiseerd in bepaalde soorten leningen en hypotheken. Hierdoor zijn ze doorgaans beter geïnformeerd over de specifieke soorten leningen en hypotheekproducten die beschikbaar zijn.

Bij het evalueren van uw hypotheekadviseur is het belangrijk om rekening te houden met het soort diensten dat hij of zij levert. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan u een algemeen hypotheekadvies geven, of hij of zij kan u helpen bij het bepalen van de beste leningvorm voor uw specifieke financiële situatie. Als het uw doel is om in het komende jaar een nieuw huis te kunnen kopen, moet uw hypotheekadviseur u kunnen helpen te begrijpen of u in aanmerking komt voor een programma van de overheid of een particuliere lening, wat het beste voor u zou werken.

Westland biedt klanten al meer dan 30 jaar betaalbare hypotheekproducten en blijft de veranderingen in de hypotheekbranche volgen. Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met een van hun vertegenwoordigers om uw opties te bespreken.

klik hier voor meer informatie Jan de Koning Financiele diensten