Pasta Dry – Hoe maak je verse pasta zonder de puinhoop

Pasta Dry – Hoe maak je verse pasta zonder de puinhoop

Pasta dry is een soort gerecht dat meestal wordt gemaakt van een hard deeg van griesmeel van tarwemeel gemengd met lauw water of eidooiers en gevormd tot dunne vellen of andere vormen, vervolgens gedroogd of gebakken.

Het is een van de meest populaire voedingsmiddelen in Italië en is een van de oudste in Europa, daterend uit de Romeinse tijd. Dit soort voedsel wordt geserveerd op Italiaanse bruiloften, maar ook bij speciale gelegenheden zoals verjaardagen, feestdagen, begrafenissen, jubilea en in het algemeen als voedsel voor elke gelegenheid. De meeste restaurants in de VS serveren Pasta Dry, wat niet alleen heerlijk is, maar ook goed voor je, op voorwaarde dat je het zelf maakt.

Om Pasta droog te maken, snijdt of versnippert u de pasta in dunne stukjes. Snijd vervolgens van elk stuk een lange, dikke plak. Leg nu alle stukjes bij elkaar, hetzij op een ingevette houten plank of aluminiumfolie, en vorm ze in een rechthoek of een andere vorm. Gebruik vervolgens een keukenmachine of een hakmolen om de pasta in stukjes van 2,5 cm te snijden, ter grootte van een kwart.

U snijdt nu de ongekookte Pasta Dry in stukjes van ongeveer 2,5 cm in het vierkant.

Leg vervolgens de gesneden stukjes pasta met een luchtdichte zak op een schoon oppervlak. Bestrijk de onderkant van de pasta met een kookspray van olie. Bak op 400 graden tot de stukjes goudbruin zijn. Laat afkoelen en snijd dan weer in stukjes van 2,5 cm.

Om een dikker, steviger deeg te maken, vervangt u een kopje volkoren meel door de bloem in uw zelfgemaakte pastarecept. Dit maakt het deeg veel zwaarder, wat resulteert in een dikkere, stevigere textuur. Houd er dan rekening mee dat je meer suiker aan het deeg moet toevoegen om de juiste zoete en delicate smaak te krijgen.

Voor dunne spaghetti, versnippert u de pasta met een pastasnipper of snijdt u ze met de hand. Als je echter een dikke saus wilt maken, gebruik dan een rolmes om de pasta in stukjes van 2,5 cm te snijden. Gebruik een scherpe pastasnijder om de ongekookte pasta uit te rollen op een schoon oppervlak, waarbij je van begin tot eind snijdt. Rol vervolgens met een pastaroller of een recept voor verse pasta’s het pastadeeg uit tot het 2,5 cm dik is. Zodra de pasta is gerold, snijdt u deze kruiselings in stukjes van 2,5 cm.

Nu is het tijd om je heerlijke zelfgemaakte noedels te koken! Kook uw noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking; Voor een sneller resultaat laat je je noedels 5 minuten weken voordat je een saus maakt. Of u kunt wat tomatensaus, kaas of salsa aan het kokende water toevoegen om de smaak van uw zelfgemaakte pasta te versterken.

 

 

 

Neem een ​​kijkje op deze website: https://novusventus.shop/